Havária historického bombardéra si vyžiadala sedem mŕtvych

03.10.2019 Celý región

Washington 3. októbra (TASR) Sedem obetí na životoch si vyžiadala stredajšia havária historického bombardéra v americkom štáte Connecticut, informovala agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Bombardér typu B-17 z obdobia druhej svetovej vojny s 13 ľuďmi na palube narazil do budovy blízko Bradleyho medzinárodného letiska severne od mesta Hartford, keď sa posádka krátko po vzlietnutí pokúšala o návrat a pristátie.

Connecticutský štátny komisár pre verejnú bezpečnosť James Rovella uviedol, že ďalších šesť osôb utrpelo zranenia rôzneho stupňa, od ľahkých až po vážne. Na palube lietadla podľa jeho slov neboli deti.

Podľa zdrojov AP sa v lietadle nachádzalo desať cestujúcich a trojčlenná posádka. Medzi zranenými je aj osoba, ktorá sa nachádzala na zemi.

Connecticutský štátny komisár pre verejnú bezpečnosť James Rovella uviedol, že niektoré z osôb na palube utrpeli rozsiahle popáleniny a "obete je veľmi ťažké identifikovať".


Podľa vyjadrenia amerického Federálneho úradu pre letectvo (FAA) na Twitteri mal havarovaný bombardér civilnú registráciu a jeho prevádzkovateľom nebola armáda. Blízko Bradleyho medzinárodného letiska sa nachádza Novoanglické letecké múzeum.

Údaje z portálu FlightAware ukazujú, že lietadlo havarovalo približne päť minút po vzlietnutí, pričom prekonalo vzdialenosť asi 13 kilometrov a dosiahlo výšku 240 metrov.
 

Vyberte región

mark